Dr. Velencei Jolán docens

default

Email: jolan.velencei@ubbcluj.ro

az órarendnek megfelelő tömbösített előadások időpontjaiban, előzetes egyeztetés alapján

Programozó matematikusként kezdtem el dolgozni, és huszonhat év után ugyanazon az egyetemen (ELTE TTK) informatika tanárként is diplomát kaptam. Leírva ez nagyon sok év, de mint mondják, a nők kétszer kezdenek. A négy fiammal töltött évek után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tudásbázisú rendszerrel támogatott döntési folyamatokat kutattam, a posztgraduális képzések honlapjának kialakításában vettem részt. 2008-ban a Gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori iskolában PhD fokozatot szereztem.

Jelenleg az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának docense vagyok. Tanított tárgyaim: Döntéstámogatás, Rendszerszemléletű problémamegoldás, Tudásmenedzsment, Üzleti informatikai alkalmazások. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy miként tudják hallgatóim a tanultakat a saját kontextusukba helyezni, azaz van-e fogalmuk arról, miről szól egy-egy tantárgy. Ennek támogatására a tudás vizualizációjának eszközeit használom.

Jelenleg az egyetem „Kollaboratív Tudásplatform” kutató műhelyének tudományos koordinátoraként egy felhőalapú tudás-platformon kialakítható mashup tartalom összeállításán dolgozom. Kutatási eredményeimről hazai és külföldi konferenciákon tartok előadásokat.