• A beiratkozási díj: 200 lej; minden kiválasztott szakra külön fizetendő. A Babeş-Bolyai Tudományegyetem, az Központi Egyetemi Könyvtár, valamint a Botanikus Kert alkalmazottai és gyermekei, illetve a tanügyben munkakönyvvel dolgozók vagy a tanügyből nyugdíjazottak gyermekei mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól egy szak esetében.

A beiratkozáskor a jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a BBTE milyen  más szakára, illetve milyen más felsőoktatási intézménybe adta le jelentkezési kérelmét. Azok a jelentkezők, akik párhuzamosan több szakra nyújtották be jelentkezési kérvényüket, csak egyetlen esetben mentesülnek a beiratkozási díj kifizetése alól, a további szakokon kötelesek a felvételi díjat kifizetni.

  • Iratkezelési díj: 50 lej. A jelentkezőnek a Felvételi Iroda és a jelentkezők közötti információcsere biztosítása érdekében kezelési költséget kell A jelentkező nem mentesül a kezelési költség kifizetése alól, nincs lehetősége a díj összegének csökkentésére, a díj vissza nem igényelhető. Az árvák vagy az állami gondozásban levők azonban mentesülnek a kezelési költség kifizetése alól.

Az állami gondozásból jelentkező hallgatók számára a BBTE szenátusa államilag támogatott helyet biztosíthat a szakminisztérium által meghatározott helyeken kívül.

Amennyiben több szakra is szeretne jelentkezni, akkor a felvételi díjat mindegyikre külön-külön ki kell fizetni.


Tandíj 2022/2023-as tanév Mesteri képzés

SzakTandíj (lej)I. részletII. részletIII. részletIV. részlet
Pszichológiai tanácsadás és beavakozás3,400850850850850

10%-os tandíjcsökkentésben részesülnek azok az I. éves hallgatók, akik a helyük visszaigazolásáig befizetik a teljes tandíjat.