Școli de vară

Școli de vară organizate de Departamentul de Psihologie Aplicată:

4-15 iulie 2010: Școala Internațională de Vară 31. al Institutului Internațional Feuerstein, organizat de Instituția din Ierusalim și a fost co-organizat de către Departamentul de Psihologie Aplicată.

  • Psihologii, profesorii și alți specialiști care au participat la Universitatea de Vară au învățat principiile experienței de învățare mediate, metodele de modificare cognitivă și instrumentele dinamice de evaluare. În plus față de fundamentele teoretice, în cadrul prezentărilor, programul dezvoltat de profesorul Feuerstein (Feuerstein Instrumental Enrichment) ar putea fi, de asemenea, testat în practică.
  • Participanții la Universitatea de Vară au reprezentat aproape fiecare continent, cu 12 țări europene, Malaezia, Africa de Sud, Japonia și Brazilia.

 

5-9 septembrie 2007: Școala de vară intitulată „Diagnosticul, prevenirea și terapia tulburărilor comportamentale și tulburărilor de învățare” (ViTa), organizată de Departamentul de Psihologie Aplicată.

  • Obiectivul principal al programului este de a oferi cunoștințe și experiență care să permită participanților să lucreze cu succes la copiii cu CES și să-i ajute să-și dezvolte abilitățile cognitive.
  • Experiențele școlii de vară arată că toate inițiativele care ajută profesioniștii (pedagogi, psihologi, psihopedagogi etc.) au fost de ajutor s-au dovedit utile. În același timp, acest eveniment a deschis o cale profesioniștilor de a se întâlni, de a colabora profesional, de a construi o rețea profesională și de a publica articole de specialitate.