Tanulmányi könyvtár

konyvar

Az Alkalmazott Pszichológia Intézet tanulmányi könyvtára 1999-ben létesült. Eleinte a könyvtárunk nagy részét a karon dolgozó munkatársak könyvadományai alkották majd könyvállományunkat évről évre fejlesztettük.  Immár hagyománnyá vált, hogy a végzős diákok társaikat és a könyvtárat könyvekkel ajándékozzák meg, így bővítve az elérhető szakirodalmat.

A 2000-es évek elején a Soros Alapítvány által működtetett társadalomtudományi szakkönyvtárat a tanszékünknek adományozták, így a könyvtárunk így több mint 1000 angol nyelvű szakkönyvvel és szakfolyóirattal bővült. Az intézeti könyvtár biztosítja a pszichológia, gyógypedagógia, óvoda és elemi oktatás pedagógiája, valamint a mesteri szakos hallgatók képzéséhez szükséges magyar nyelvű és nemzetközi kiadványokhoz való hozzáférést.

A könyvtár több mint 4000 könyvet, több száz folyóiratot, tematikusan rendezett cikket valamint különböző diagnosztikai és fejlesztő anyagot biztosít diákjainknak.

A tudományos munkát három korszerűen felszerelt, igényes kialakítású olvasóterem segíti, ahol a hozzáférést biztosítunk a Sciencedirect, EBSCO host, PROQUEST Central nemzetközi szakfolyóirat kereső adatbázisokhoz.

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek  10-18 óra


Cím

  • 1989 December 21 sugárút (Magyar utca), 128. szám, I. emelet, 107-es terem, Kolozsvár

Email