FELHÍVÁS

„A BBTE intézkedéseket vezet be az új koronavírus elterjedésének megelőzése érdekében

Az új koronavírussal való fertőzöttség elterjedésének kockázatát csökkentő országos szintű intézkedésekkel összhangban a 2020. március 11. és 22. közötti időszakban a Babeș–Bolyai Tudományegyetem ideiglenesen felfüggeszti a szemtől szembeni oktatást.

A BBTE Adminisztratív Tanácsa által 2020. március 10-én, kedden elfogadott határozat megelőző intézkedésként a szemtől szembeni előadások ideiglenes felfüggesztésére vonatkozik, valamint egyéb olyan tevékenységekre is, amelyek az Egyetem keretében zajlanak, és amelyeken több személy is részt vehet (konferenciák, könyvbemutatók, előadások, workshop-ok, sportversenyek, a következő időszakra betervezett előadások).

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem vezetőségének döntése értelmében az oktatási tevékenységek megszervezése és lebonyolítása online rendszerben fog történni, és be kell pótolni mindazon tevékenységeket, amelyeket az elektronikus platformok segítségével nem lehet megvalósítani.

Az egyetem keretében végzett adminisztratív és kutatói tevékenységek továbbra is folytatódnak.

A döntés meghozatala az Egyetem szintjén korábban gyakorlatba ültetett megelőző intézkedések keretében történt (a BBTE közösségének tájékoztatása és a megfelelő higiéniai követelmények biztosítása), ugyanakkor az egyetem vezetősége figyelembe vette a SARS-COV-2 koronavírussal való fertőzöttség elterjedésének kockázatát, a járványügyi helyzetet és az Országos Katasztrófavédelmi Bizottság 6/09.03.2020-as számú határozatát, amely az új koronavírus terjedésének megelőzésére vonatkozó kiegészítő intézkedések jóváhagyására vonatkozik.

BBTE Sajtóiroda”

 

Ennek értelmében,

  • ebben az időszakban a tanulmányi könyvtár, illetve a titkárság zárva tart. Minden adminisztratív tevékenységet online intézzenek.
  • a diákok a tantárgyfelelős tantárral a szemtől szembeni órák időpontjában konzultálhatnak, e-mailen (mesteris és nappali diákok), távoktatásos hallgatók esetében Moodle felületen.

az előadások és szemináriumok órarend szerinti online konzultációval történnek. Fontos, hogy a felfüggesztés időszakában a diákok aktívan részt vegyenek, a kért szemináriumi feladatokat határidőre elküldjék.