Kedves Érdeklődők!

A GyarAPItó online előadássorozat következő meghívottja Mureșan (Takács) Izabella- Irén pszichoterapeuta lesz, aki a „(Hogyan) működik a párterápia? ” címmel tartja előadását 2023. május 23.-án, kedden 18:00 – 20:00 óra között.

Bemutatkozás:

„Nevem Mureșan (Takács) Izabella- Irén és egyetemi tanulmányaimat 2006-ban végeztem a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia Szakán magyar vonalon. Ezt követően pedig mesteri tanulmányaimat a román vonalon folytattam Klinikai Pszichológia és Pszichoterápia Szakon.
Célom mindig is a „pszichoterapeutává válás” és a magánpraxisban való gyakorlás volt. Első terápiás képzésem a kognitív viselkedésterápia paradigmájában történt, ezt követte a rendszerszemléletű egyéni, pár- és családterápiás képzés a „Pro Familia” Családterápiás Egyesületnél Dr. Školka Enikő-vel, majd a sématerápiás képzés David Edwards Professzorral a Nemzetközi Sématerápiás Egyesületnél (ISST), illetve a Mentalizáció fókuszú terápiában való alapképzés a londoni Anna Freud Nemzeti Központban (Anna Freud National Centre for Children and Families) Anthony Bateman Professzorral.

2007 óta vagyok a Romániai Pszichológia Kamara (CPR) által tanúsítótt gyakorló pszichológus és 2015 óta vagyok a Román Pszichoterapeuta Szövetség (FRP) tagja.

2007-2013 között alapítványi keretben gyakoroltam a szakmát, 2013 októbere óta pedig kizárólag magánpraxisban dolgozok.

Gyakorló pszichoterapeutaként dolgoztam úgy neurotipikus, mint atipikus fejlődésű személyekkel, klinikai, szubklinikai és non-klinikai esetekkel, egyéni, pár, filiális és családi konfigurációkban. A klinikai populációval való munkám több problematikát is felölel: érzelmi zavarok különböző klinikai megnyilvánulásai, függőség, táplálkozási zavarok, személyiség zavarok, traumákhoz kapcsolódó zavarok, pszichoszomatikus zavarok, szexuális-, ill. disszociatív zavarok.

Így hát a különféle párterápiás modellekkel való munkámat nagyon jól kiegészítik a klinikai deklaratív és procedurális ismeretek a komplexebb esetek kezelésében.

A „(Hogyan) Működik a párterápia?” című előadásom során betekintést szeretnék nyújtani abba, hogy:

  • hogyan is zajlik a párterápia;
  • milyen alapvető elveket követünk amikor párokkal dolgozunk;
  • miben különbözik a párterápia az egyéni terápiától;
  • milyen terápiás modelleket alkalmazunk párterápiában;
  • melyek lennének a terapeuta specifikus mikro készségei, illetve mi is a terapeuta szerepe ebben a keretben/ folyamatban;
  • milyen dinamikákkal találkozunk párok esetében – mindezt a rendszerszemléletű paradigma lencséjén keresztül.

Ugyanakkor érdeklődéssel várok minden kérdést, szeretném ha minél interaktívabb lenne az együtt eltöltött idő, annak érdekében, hogy mindenki azt kapja ami leginkább érdekli.”

A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy CSAK abban az esetben jelentkezzen, ha bekapcsolt kamerával és kikapcsolt mikrofonnal tud részt venni az előadás teljes ideje alatt. Köszönjük a megértést!

Az előadást követően bátran kérdezzenek az előadótól!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő API diákot az online előadásra!

Regisztráció