Kedves közösség!

Örömmel jelentjük be
az ACT Országos Konferenciát,
amelyet a BBTE Alkalmazott Pszichológia Intézettel közösen
rendezünk meg, most negyedik alkalommal!

Erre Kolozsváron kerül sor, 2024. július 12-14 között.

Találkozássorozatunkat az értékek, közösség, kapcsolatok égisze alatt folytatjuk.


Steven Hayes édes klasszikus stílusában kezdjük az etimológiával: a communitas azokat az erőforrásokat foglalja magában, amelyek mindenki tulajdonában vannak, más szavakkal azt, ami mindenkié. Mi tartózik ránk, az ACT Romániai közösség minden tagjára? Mi a közös bennünk, és hogyan gondoskodhatunk arről, ami a miénk? Mit tud megosztani a miénkből egy konferencia mindazokkal, akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel és részvételükkel?

Steven Hayes-t ismét idézve, a legnagyobb titok az, hogy mindannyiunknak ugyanaz a titka. És ehhez a titokhoz az is hozzátartozik, hogy kicsit félelmetes még valamit hozzátenni egy olyan programhoz, ami máris úgy szerepel a határidőnaplónkban, hogy „ide nem teszünk semmit”. Így fogadjuk a fáradtságodat, aggodalmaidat, az otthonról, szeretteidről szóló gondolataidat, az ügyetlenségedet és a bizonytalanságodat. Talán néha a bűntudat amiatt, hogy az idődet a tudásszomjjal töltöd ki, néha a hozzád közel állókkal töltött idő rovására. Leginkább azt szeretnénk, hogy biztonságos teret biztosítsunk Neked, ahol mindezt elfogadják és befogadják.

Olyan nemzetközi előadókat hívtunk meg, akik már elvarázsoltak téged, vagy akiket hamarosan jóvátehetetlenül megszeretsz. A tudományos előadások által tájékoztatni szeretnénk a funkcionális kontextuális beavatkozásokkal kapcsolatos legújabb kutatásokról. És amint már ismersz minket, nagyon komolyan vesszük a szórakozást, ügyelve arra, hogy minden résztvevő úgy távozzon a konferenciáról, hogy legalább egy vicc, vagy anekdota örökre bekerült a repertoárjába.

Alig várjuk, hogy együtt lehessünk, élvezzük a félszegen induló beszélgetéseket, panaszkodjunk úgy, ahogy csak szakik között lehet, nevessünk és ragadjanak ránk (ismét) új és régi szenvedélyek.

Kinek szól?

Diákoknak, klinikai pszichológusoknak, pszichoterapeutáknak, pszichiátereknek és minden olyan mentálhigiénés résztvevőnek, aki érdeklődik a kontextuális viselkedéstudomány, illetve az Elfogadás és Elköteleződés Terápia (ACT) iránt. Előzetes CBS/ACT/RFT tudás és tapasztalat nem szükséges, de jól jön, ha van.

A RENDEZVÉNY COPSI AKREDITÁLT.

A konferencia formátuma

Szemtől szemben találkozunk, Kolozsváron. Az idei programban tudományos dolgozatok, előadások és gyakorlati workshopok szerepelnek, ez utóbbiak túlsúlyban. A tevékenységek angol, román és magyar nyelven zajlanak. A részletes, napokra osztott programot hamarosan közöljük. 

Helyszín

Házigazdánk a Babeș Bolyai Tudományegyetem (Universității utca, Kolozsvár)

Az ebédet és a kávészüneteket a részvételi díj fedezi.

Jelentkezz a konferencián!

Vezess workshopot

Mint minden évben, most is meghívunk Téged, az ACT közösség tagját, hogy javasolj egy worksopot (akár többet is!). Most magyar nyelven is!

Mutass be tudományos dolgozatot

Idén is lesz Tudományos Előadások szekció az Országos ACT Konferencián. Örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy láthatóvá tehetjük a romániai ACT/CBS/RFT kutatást, és felkérünk Téged is, hogy jelentkezz dolgozattal! Ha előadást szeretnél tartani, megkérünk, magyarul küldd be javaslatodat.

Vezess panelbeszélgetést

Az idei program egyik újdonsága a panelbeszélgetés szekció. 75-90 perces ülésekben során 3-5, szakértelmük szerint kiválasztott előadó vitat meg egy általa választott témát. A szakértők válaszolnak a témával kapcsolatos kérdésekre vagy vitáznak, és időt szánnak a közönséggel való interakcióra is. Megkérünk, küldd be magyarul javaslatodat.

Mutass be egy előadást

Három, egyenként maximum 50 perces előadást is tervezünk. Az ebbe a szekcióba tartozó témákról a jelentkezési lapon találsz további információt. Megkérünk, küldd be magyar nyelven javaslatodat.

Hamarosan jelentkezünk a konferenciára vonatkozó további információkkal, és regisztrációs lehetőségekkel!  

Facebook esemény