Profesor Dr. Szamosközi István

Email: istvan.szamoskozi@ubbcluj.ro

prealabil prin email
Str. Republicii nr. 37.

În 1975 am absolvit la UBB. După cincisprezece ani ca psiholog practicant în diferite domenii, în 1990 am fost chemat înapoi de către foștii mei profesori pentru a participa la reluarea și organizarea formării liniei maghiare de psihologie și psihopedagogie specială. De-a lungul ultimilor douăzeci și ceva de ani, în esență, am încercat pe deplin să căutăm pentru noi și pentru studenții noștri o cale să contribuim la dezvoltarea cunoștințelor și formării continue. În anul 2000 am fost director fondator al Revistei „Jurnalul Transilvan de Psihologie”, indexat de către Asociația Psihologilor Americani (APA) în baza de date PsychInfo, în baza de date europeană EBSCO și ProQuest, recunoscând astfel calitatea cercetărilor raportate aici.

Pentru a-mi realiza obiectivul principal a trebuit să-mi asum și alte sarcini: am fost prodecan, membru al Senatului Universității, Prorector al Universității, am fost membru în Consiliul Național ARACIS – al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, timp de mai mulți ani.

Am vizitat aproape fiecare universitate din țară, am vizitat mulțe universități europene și unele americane, universități din China și India, de asemenea.

Sunt pe deplin convins că UBB îndeplinește standardele internaționale din toate aspectele (infrastructură, facultate, cercetare, curriculum, campus, relații internaționale, reputație).