Diákorvosi rendelő

Az orvosi rendelő programja a Pszichológia és Neveléstudományok Kar hallgatói számára

A Pszichológia és Neveléstudományok Kar hallgatói számára kijelölt orvos dr. Pintea Ancuta, aki a P06-os orvosi rendelőben fogadja a hallgatókat. Az egyetemi klinika a Iuliu Haţieganu sportparkban található, a Pandurilor (Feketepalló) utca 7. szám alatt, a „Sport XXI – Flavia Rusu” egyetemi sportbentlakás épületében (bajárat a Plopilor utcából). A rendelő elérhetősége:

Telefon: 0264-431-659

E-mail: cabinetdrpintea@gmail.com

On-line programálás a cabinet medical-Dr. Pintea Nicoleta Ancuța Facebook oldalon.

A konzultációk órarendje: 

  • Hétfő és csütörtök – 13-18 óra között 
  • Kedd, szerda, péntek – 8:30-14:30

A konzultációkat megkérjük, hogy előre programálják a fenti telefonszámon 8:00-11:00 és 16:00-18:00 óra között, a programtól függően. 

A sürgősségi ellátásra nem szükséges előzetes programálás. 

Egyetemi orvosi ellátás külföldi állampolgárok számára a 2023–2024-es egyetemi tanévben: 

  • Csak a 26 évet be nem töltött hallgatók vehetik igénybe ezt a szolgáltatást.

 

  • A 26 év feletti hallgatók az Országos Egészségbiztosítási Házhoz fordulhatnak (Casa Naționala de Asigurări de Sănătate – Constanța utca 5 szám), azzal a feltétellel, hogy egy családi orvos listáján szerepelnek. 
  • Az EU tagországok állampolgárainak az itt elvégzett szakorvosi konzultációkat ki kell fizetniük, majd a származási ország egeszségügyi pénztárától visszaigényelhetik a költségeket. 
  • A nem EU tagország állampolgárai az Országos Egészségbiztosítási Házhoz fordulhatnak (Casa Naționala de Asigurări de Sănătate – Constanța utca 5 szám), ahol az ideiglenes tartozkodási engedélyt és ennek másolatát, illetve a tikárságon kiállított hallgatói jogviszony igazolást kell felmutatniuk. Az orvosi ellátás feltétele, hogy a hallgató az Országos Egészségbiztosítási Ház biztosítottja legyen.