Conferențiar Dr. Bernáth (Vincze) Anna Emese

default

Email: anna.vincze@ubbcluj.ro

prealabil prin email

Sunt profesor psiholog clinician și psihoterapeut la Departamentul de Psihologie Aplicată, Universitatea Babeș-Bolyai având funcția de conferențiar universitar. Lucrez pentru Departamentul de Psihologie Aplicată din 2004. În anul 2002 am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie, iar apoi am lucrat timp de un an la o clinică din Boston ca psiholog practicant cu copii și adulți cu leziuni cerebrale și tulburări de dezvoltare. În 2004 am finalizat masteratul la specializarea Psihologie Clinică și Psihoterapie. Am terminat doctoratul în 2010 cu tema de cercetare: credințele pozitive și impactul represiunii asupra sănătății mintale.

Predau următoarele discipline la nivel licență: Psihologia de dezvoltare și Psihologia educației, la nivel masterat Tehnici de modificare cognitiv-comportamentale.

Interesul meu științific și de cercetare se axează pe impactul emoțiilor, gândurilor asupra sănătății mintale și asupra atitudinilor; factorii determinanți și predictivi ai calității vieții la adolescenți și tineret; atitudini parentale și efectul educației parentale asupra tulburărilor emoționale și comportamentale și metode de tratament.

În psihoterapie în primul rând abordez terapia centrată pe persoană, folosesc tehnici de relaxare și tehnici cognitiv-comportamentale. Folosesc o abordare individualizată, consider că diversitatea metodologică este importantă.