Conferențiar Dr. Kálcza Jánosi Kinga

Email: kinga.kalcza-janosi@ubbcluj.ro

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Specializarea Psihopedagogie Specială la Universitatea Babeș-Bolyai, apoi mi-am continuat studiile de masterat la Specializarea Consiliere și Intervenție Psihologică.

Am susținut teza de doctorat în 2013 cu titlul: “Corelații cognitive și motivaționale ale diabetului”. Lucrez la Departamentul de Psihologie Aplicată din anul 2008.

Predau Psihologia Sănătății la nivel licență și la nivel master Dezvoltarea comportamentului sanogen la școlari, totodată predau și materii interdisciplinare îmbinând psihopedagogia specială cu psihologia, cum ar fi Psihopedagogia inadaptării și a devianței comportamentale și Consilierea familiei și a persoanelor cu dizabilități.

Aria mea cercetare acoperă mai multe domenii ale psihologiei sănătății, sunt interesată de mai mulți ani de aspectele legate de psihologia bolilor cronice. Colaborez de mai mulți cu Societatea Maghiară de Diabet. Sunt membru al Asociației Psihologilor din România și lucrez ca psiholog clinician practicant autonom.