Dr. Mérő László professzor

Mero Laszlo

Email: laszlo.mero@ubbcluj.ro

előzetes egyeztetés alapján

Eredeti szakmám matematikus, később a műszaki tudományokból (mesterséges intelligencia) doktoráltam, az utóbbi 30 évben pszichológiai kutatóként dolgozom, jelenleg az ELTE Pszichológiai Intézete és a kolozsvári BBTE Alkalmazott Pszichológiai Intézete professzora vagyok. Oktatott tárgyaim többek között: Gazdaságpszichológia, Üzleti gondolkodás, Az érzelmek logikája, Játékelmélet, Memetika, Viselkedési stratégiák.

Közel húsz évig vezettem egy játékszoftver-fejlesztő céget, néhány évig Rubik Ernővel is dolgoztunk. Az utóbbi tíz évben inkább tanácsadóként, coachként más cégeket segítek. A Darwin’s Marketing Evolution cég társalapítójaként az elmúlt tíz évben a memetikai marketingkutatás technológiájának kifejlesztésén is dolgozom. Eredményeinket sikerrel alkalmaztuk számos ismert márka és termék kommunikációjának megalapozásához.

A széles intellektuális közönség számára írt könyveim (Észjárások, Mindenki másképp egyforma, A pénz evolúciója, Az érzelmek logikája) eddig összesen 8 nyelven jelentek meg, a második „Az év tudományos könyve Németországban 1998-ban” díjat nyert. Kis írásaimból („ötperces esszékből”) három kötet született. Legújabb könyvem, A csodák logikája 2014 tavaszán jelent meg.