Dr. Velencei Jolán docens

default

Email: jolan.velencei@ubbcluj.ro

előzetes egyeztetés alapján

Programozó matematikusként kezdtem el dolgozni, és huszonhat év után ugyanazon az egyetemen (ELTE TTK) informatika tanárként is diplomát kaptam. Leírva ez nagyon sok év, de mint mondják, a nők kétszer kezdenek. A négy fiammal töltött évek után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tudásbázisú rendszerrel támogatott döntési folyamatokat kutattam, a posztgraduális képzések honlapjának kialakításában vettem részt. 2008-ban a Gazdálkodás- és szervezéstudományok doktori iskolában PhD fokozatot szereztem.

Jelenleg az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának docense vagyok. Tanított tárgyaim: Döntéstámogatás, Rendszerszemléletű problémamegoldás, Tudásmenedzsment, Üzleti informatikai alkalmazások. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy miként tudják hallgatóim a tanultakat a saját kontextusukba helyezni, azaz van-e fogalmuk arról, miről szól egy-egy tantárgy. Ennek támogatására a tudás vizualizációjának eszközeit használom.

Jelenleg az egyetem „Kollaboratív Tudásplatform” kutató műhelyének tudományos koordinátoraként egy felhőalapú tudás-platformon kialakítható mashup tartalom összeállításán dolgozom. Kutatási eredményeimről hazai és külföldi konferenciákon tartok előadásokat.