Student Learning Hub (StudHub BBTE)

A 2017-2018-as tanévtől beindítottuk a Student Learning Hub (StudHub BBTE) projektet. A project honlapja itt megtekinthető: studhub.centre.ubbcluj.ro

A projekt célja az elsőéves hallgatók támogatása abban, hogy minél könnyebben vegyék az egyetemista élettel együtt járó akadályokat, sikeresek legyenek tanulmányaikban és beilleszkedjenek Kolozsvár akadémiai közösségébe. Ezért olyan programokat szervezünk a programban résztvevő diákoknak, amelyek az ún. soft skill-ek (személyes készségek) fejlesztését célozzák: előadástechnika (public speaking), jegyzetelési stratégiák, tudományos szövegírás (academic writing), karriertervezés és -tanácsadás, egyéni szakmai célok megfogalmazása, csoportmunka és hatékony kommunikáció. A StudHub BBTE projektbe bekapcsolódó hallgatók a személyes készségeket fejlesztő műhelygyakorlatokon kívül a hamarosan átadandó Tanulási Központ erőforrásait is használhatják (számítógépek, laptopok, internet, oktatási és tanulási segédanyagok), illetve számos kikapcsolódási lehetőséget, közösségi programot is szervezünk számukra.

https://www.facebook.com/studhubbbu/videos/615604738822260/

A tevékenységek során a következő témákkal foglalkozunk külön műhelyek keretében:

  •  Tanulmányi célok kitűzése
  • Időgazdálkodás
  • Előadástechnika
  • Jegyzetelési stratégiák
  • Tudományos szövegírás (inkluszíve tudománynépszerűsítő szövegek írása)
  • Motivációs stratégiák
  • Hogyan kezeljük a vizsgastresszt?

 

Jelentkezni a programba az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges: https://goo.gl/forms/GWlYint2PAu9lIJ82.
A jelentkezés folyamatos (nincs határidő).

Ezzel párhuzamosan, a hallgatók beléphetnek a program számára létrehozott Facebook csoportba is: https://www.facebook.com/groups/StudHubBBTE/

A jelentkezésüket követően e-mailben vagy telefonon fogja a diákokkal felvenni a kapcsolatot egy mentor. A tevékenységek végén minden résztvevő az egyetem által kiállított részvételi oklevelet kap majd.